Mijn Account Mijn Winkelwagen Nieuwsbrief


  TERUGBLIK SKI-REIS 28

 Van 9 t/m 17 januari 2015


BESTE WSG LEDEN EN BEGELEIDERS,

Inmiddels hebben we voor de 28-ste keer onze jaarlijkse wintersportreis georganiseerd en zoals een ieder weet zijn de kernwoorden van WSG Uden “plezier door middel van sport”. Dit laatste is zeker herkenbaar voor die leden die dit jaar en de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest. Daarbij staat voorop dat alles tot in de puntjes georganiseerd dient te zijn. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. 
 
Ook dit jaar hebben we weer een fantastische reis gehad. We vertrokken vrijdag 09 januari omstreeks 21:00 uur vanaf de ski-accommodatie De Schans te Uden. Wim, onze chauffeur die voor de zesde keer mee was, bracht ons op de plaats van bestemming waar wij werden verwelkomend met  een Hollands kopje koffie en natuurlijk niet te vergeten de Apfelstrudl. Het was zonnig en de sneeuwcondities waren prima, waardoor de sfeer natuurlijk prima was.
 
Tijdens de dagelijkse sportactiviteiten deden de skiërs en langlaufers geweldig hun best.  Het was dan ook mooi om te zien hoe gedreven de begeleiding  deze week bezig is geweest om het beste in onze sporters naar boven te halen. Om daarbij nog maar te zwijgen over de momenten waarbij de sporter zichzelf overwon. De warmte spirit en het enthousiasme van de begeleiding heeft deze reis wederom tot een succes gebracht. Gesterkt door het motto “niets is onmogelijk”. 
 
Ook de avonden werden op een gezellige wijze ingevuld of het nu een wandelingetje was door het dorp, een spelletje of rustig kleuren met gezellig wat drinken, de sfeer was gewoon top.
 
Ik ben dan ook trots op het feit dat ik voorzitter mag zijn van deze geweldige groep mensen. Niet alleen om hun betrokkenheid, maar ook omdat deze groep door hun enorme toewijding, enthousiasme en doorzettingsvermogen een voorbeeld van inspiratie is voor een ieder.
 
Natuurlijk moeten we niet vergeten dat deze reis mede mogelijk is  gemaakt door onze sponsoren. Hen wil ik dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage. Wij gaan in april tijdens de video avond nog eens lekker nagenieten van de geweldige momenten die we met zijn allen hebben meegemaakt en daarna nadenken over de volgende reis nr. 29
 
Voor nu wens ik, namens het gehele bestuur, al onze leden, oud-leden, hun familie en vrienden, maar ook onze sponsoren en alle mensen die onze werkgroep een warm hart toedragen  een prettige zomervakantie en tot ziens in het nieuwe winterseizoen. 
 

 
Met vriendelijke groet,
Michel Martijnse
Voorzitter WSG Uden
 
 


“TEKSTEN ZIJN OVERGENOMEN ZOALS DOOR DE DEELNEMERS GESCHREVEN, TENZIJ ANDERS VERMELD"

Zaterdag 10 januari 2015

 Er was eens een ski/langlopen/sneeuwborden club uit Uden, de WSG genaamd, die voor de 28ste keer op sneeuwstage ging.
Ze vertrokken op vrijdag de 9de januari 2015 met de bus van OAD. De reis was heel snel gegaan. We kwamen op zaterdag al om 9.30 uur aan bij de gondel in Brixen. Toen we in het hotel aan kwamen kregen we koffie of thee met appelstrüdel. Daarna gingen we de koffers op de kamer brengen en uitpakken. Om half 1 gingen we lekker goulashsoep eten met brood. Na het eten gingen we rusten om om half 4 kaarten te gaan kopen. En daarna zijn we naar de kerk gegaan om een kaarsje aan te steken en Huub had dat voor papa en mama gedaan toen zijn we terug gelopen en foto's gemaakt van het hotel.
 
Groetjes Huub en Christel
 
 
 

  
 
 
 
Vanmiddag om half 4 werden de nodige kaartjes, chocolaatjes en sjaals gekocht. Even lekker door het dorp gewandeld en daarna weer kaarsjes aangestoken voor allerlei positieve energie!
Daarna wat het tijd voor het creatieve teken/kleur uurtje. Super gezellig en rustgevend. Kleurplaten kleuren voor volwassenen en samen potloden en stiften leren delen.
Gelukkig is Mark er weer bij met een héle verzameling stiften waardoor er prachtige werkjes bij waren. Vooral Mark zijn werk die uitblinkt in originaliteit! De rest ‘keek’ met open mond toe!
Om half 7 was het al weer tijd om te gaan dineren. Daar was iedereen wel aan toe na al die frisse berglucht en het intensieve kleuren.
Alle borden groenten en spagetti werden geschraapt! Zelfs voor het chocolade toetje met slagroom was nog plek, mmmmmmmmmmm
Een heerlijk dagje dus! Voor straks weer lekker slapen allemaal en morgen weer helemaal fit op!
 
Tot morgen, groetjes Inge, Daniëlle, Simone, Gonnie, Hanneke, Gisela, Maaike & Wim
 
Ps.: wij zijn nieuwsgierig naar de snowboarders, op naar het volgende avontuur
 
 
P1090127.JPG

 
 

Zondag 11 januari 2015


Gaat goed ge skiën
Swak ge skiën heizer ge skiën
Half 7 om te gaan                                         
Samen met edwiningeweli
Ge skiën panenstoellift 3 keer
Bugelen gaat goed niet ge valen
Goed ge eten en op leten eten
Gooien holtel in brixen toen
Goed ge sneuwenklienzon door
 
Van Gisela en Silvia
 
 
IMG_3389.JPGIMG_3405.JPG

 

Zondag 11 januari 2015

 
Met de bus naar biste
Met het snorboraden ging goed
De sneeuw is prima
Maar wel moeilijk
Met wie
1 Thijs
2 Jair
3 Danielle
4 Jolijn
5 Hanneke
 
P1060649.JPGGroetjes Thijs

 

Maandag 12 januari 2015

Vanmorgen eerst lekker gegeten. Daarna hebben we ons klaar gemaakt om te gaan skieen! Ik heb heerlijk een tocht gemaakt met Inge en Wallie, Bart en Kristel. Wij zijn naar brandstad gegaan! Het was goeie sneeuw en de pistes waren heel erg mooi en de bus had nog vastgezeten bij de langlaufers in asjauw! Vanavond hebben we heerlijk gegeten
 
Het was een mooie en gezellig dag
 
Groetjes Lynn
 
 
IMG_3370.JPG
 
  
 
Wim is vast blijven staan in de sneeuw in Asschau. De boer kwamen Wim redden met zand voor de wielen. Aad zei dat de loipen goed waren. Toen hebben we eerst voetbal gedaan. Ik weet niet meer of ik heb verloren of gewonnen omdat Aad gemeen deed. Toen moesten we een wedstrijdje zonder stokken, dan met één stok en toen met twee stokken. Toen zijn we gaan lopen en zei Aad dat we over de brug moesten in trappas omhoog en ook naar beneden. Dat ging goed! Daarna moesten we een afdaling, die ging goed tot ik in de sneeuw landde. Toen moesten we eten. Ik had bruchetta, dat was echt lekker.
Daarna gingen we langs de beek naar een stuk buiten de sporen. Eerst omhoog en toen omlaag. Dat ging niet zo goed meer, want ik was echt op! Toen was het tijd en gingen we naar de bus. Dat was onsavontuur!
 
Gonnie
 
 

P1060642.JPGP1060640.JPG

 

IMG_0192.JPG

 

Donderdag 15 januari 2015

Am Samstag ist eine tolle Gruppe in unserem Hotel Bechlwirt angereist. Wie immer haben wir uns schon auf Euch gefreut. Ihr seid so tolle und unkomplizierte freundliche Leute. Es macht uns jedes Jahr viel Freude euch gesund und fröhlich wiederzusehen!
Wir wünschen Euch eine gute Heimreise am Samstag, und hoffentlich ein gesundes wiedersehn im nächsten Jahr!
 
Mit liebe Grüßen Juli, Zuzi, Dani, Tili und unsere dünne Koch
  
We begonnen met een lekker ontbijd. En klaarmaken om te gaan langlaufen en gingen we met de oad bus wouden we naar de gondel gaan wat ie dicht moesten we naar ashou toe om de wedstrijd
 
Ging goed moesten warmlopen. We kregen toen wedstrijd ging goed en hard en gingen we coolingdown doen. We hebben lekker gegeten pannekoek met appelmoes was lekker gingen we verder waren we naar de papalapup geweest tot 5 uur en toen terug gegaan lekker tv gekeken en lekker s’avonds gegeten lekker beneden wat gedronken en naar bed gegaan
 
IMG_0144.jpgGr Nikki
 
 
 
 
Vanaf zaterdagmorgen zijn we al in Kirchberg en wat is het weer fantastisch! Wij zijn zondag begonnen met skiën, langlaufen en snowboarden. Omdat ik bij de langlaufers hoor gaat mijn verhaal daarover.
 
Zondag zijn we naar Aschau geweest. Even wennen aan de sneeuw dus in de ochtend oefenden we op de kleine ronde. Omdat er nog sneeuw viel was er niet gespoord. Maar dat is voor ons geen probleem, we maken zelf wel een spoor. Na een lekkere lunch bij café Hochland (onze eigen Sabine) gingen we op avontuur. Over een bruggetje naar een ander deel van de loipe. Mooi door het bospad, steil heuveltje af en dan een mooie ronde. Toen terug naar de bus. Ook de maandag brachten we door in Aschau. Toen begon het avontuur pas echt. Natuurlijk horen daar ook valpartijen bij, maar dat is niet erg. De sneeuw is zacht. Met rode wangen van plezier kwamen we terug bij de bus (die overigens ’s morgens nog vast kwam te staan op het ijs!)
Dinsdag nog een keer Aschau! Het laatste rondje uitproberen waar gespoord was. Het was spannend omdat er een fikse afdaling in zat maar uiteindelijk lukte het ons beneden te komen en het leverde ook nog grappige beelden op.
Woensdag werd het hoog tijd voor een tochtje dus we stapten op de loipe in Kirchberg en liepen helemaal naar Reith. Ook nog mooie afdalingen geoefend samen met de ski-clown. We zagen ook hoe ze sneeuw maken voor de sportloipe. Met helikopters werden er allerlei spullen naar de Hahnenkamm gebracht voor de wedstrijd daar.
Donderdag is wedstrijddag! Omdat de loipe op Hochbrixen niet goed was deden we dat in Aschau. Iedereen liep een geweldige wedstrijd. Ik ben er trots op! De traditionele après-ski in de Papalapub was weer één groot feest. We kregen zelfs een echt tirolerpaar op bezoek. Morgen alweer de laatste sportdag! Ik heb er zin in!
 
Lilyan
 
 
IMG_3743.JPG
 
 
 
 
 
Wij gingen om 8 uur s,morgens eten, met de hele groep. De langlaufers gingen naar Aschau om daar wedstrijd te doen. De ski,ers gingen naar Brextal de wedstrijd doen. De Damers mochten als eerste wedstrijd. Marga had nummer 12 en Monique had nummer 13. Wij hebben een hele geode wedstrijd gehad. Marga en Gonnie hadden nog een dagprijs gewonnen, om half 2 gingen we weer ski,en, ik zat bij Bart en Edwin in de groep. Wij gingen nog een mooie tochten ski,en om 3 uur waren we weer terug. Daarna hadden gingen wij met de hele groep naar papalapub. Dat is een cafe in Brexental dat was weer een geweldig feest geweest. Er kwam ook nog een tiroler paar op bezoek dat was weer een gezellig middag geweest en om 5 uur waren we terug in Kiechberg. Om 7 uur s,avonds gingen we eten, daarna zijn wen beneden nog wat gaan drinken. Om tien uur gingen wij naar bed.
Vrijdag 16 januari:
Om 8 uur gaan wij eten, dat is ons de laatste dag om ski,en en langlaufen. Dat wordt weer een hele leuke dag. Wij hebben ook nog naar winkel geweest. Vrijdag 16 zijn wij met de gondel boven gegaan. En daar werden wij in groepen verdeelt.  Padestoelenlift naar boven gegaan. En daarna bubel naar boven gegaan en daarna wij drie verschilde lift in geweest naar wij met groep naar brandstad geweest daar hebben wij een rustpauze gedaan met mishel en wallie en maaike en joroen en marga en rian en dat was weer een mooie tocht gehad.
 
Groetjes Marga en Monique
 
 

IMG_3420.JPG

 

Vrijdag 16 januari 2015

Gisteren hebben we
Wedstrijd gedaan
Ik was 3e geworden
Linn was 2e geworden
En Simone 1e geworden
En wij zijn naar de café
Geweest na het skiën
Vandaag was de laatste
Skidag morgen weer
Naar huis naar nederland
 
Groetjes van Jody
 
 
  P1090107.JPG

 
Wij krijgen les met langlaufen van Lilyan en Aad mijn mede langlaufer zijn
Huub -  Jeroen – Dave – Herman – Nikki – Gonnie – Eljo – Pim
 
Advies  1# schouder naar voren
                2# door de knietjes zakken
                3# veel lol beleven
                4# handen naar voren (liefst strekken)
                5# ellebogen (in) de kniëén
                6# gewicht voor de tenen
 
Was # 5e geworden met de wedstrijd. Nog gezellig naar de Puppelapup geweest waar Rienie en Lilyan verkleed als oosterijkse (kabouter) wat heel leuk was net zoals de reis naar Oostenrijk + vakantie. Voor herhaling vatbaar, zoveel leuke dingen hebben we gedaan en beleefd.
 
Dave v/d Louw 
 
 
IMG_3676.JPG
 
 
 
Jeroen is vandaag niet gevallen en geeft een stukje apsale langlauf gedaan. Kirchberg naar Brixen. Daar hebben friet met knackkenworst en mayonasie + ketchup. Daar naar van Brixen door de loipe terug naar Kirchberg. Wim Boon is nu voor het laatst met de WSG Uden mee naar Kirchberg in Tirol Oostenrijk. En met wedstrijd is Jeroen tweede worden. Ik beleef heel erg van de sneeuw + hotel. Het eten was erg lekker + de toetjes. Ook Wim alvast hartelijk gedankt voor de goede service naar Oostenrijk en morgen weer terug naar Nederland. Wim is een prima vakbekwamdentooringcar chauffeur binnen de OAD. En ik wens jou bij de kuper veel plezier met de nieuwe uitdaging.
 
Gr Jeroen v Doorn
 
 
IMG_0167.JPG
  

 

Donderdag 15 januari 2015     Interne competitie  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
 

IMG_3690.JPGIMG_3712.JPG
 
 
Vanvd van verdag 16
Leuk dag vaardag
En ik vind wel leuk
Groep van ons
Sammnen is wel
 Ook van ons wgs
En is ook is ook
IMG_3757.JPGMens omren en is
Ook leuk vaardag
Is ook is mooiv
Avond en is vaardag
Is ook weer avond
En ik heb ook goed
Skiën en opstap
Gweest ook veel
tams gkijk groetjes
 
Dj Jeroen Heijms
 
               

 
 

WIST U DAT………………………………….

 
•        Bart zijn 12 olifanten nog steeds thuis op zijn landgoed heeft…
•        Sommigen de wekker niet zetten om op te staan, maar zetten om op tijd in bed te liggen…
•        Wim zo’n goede chauffeur is dat iedereen relaxed ligt te slapen in de bus ook al waait ’t hard…
•        Jeroen H. en Jaïr en Jolijn (snowboardbegeleiding) voor het eerst mee zijn met de reis…
•        Christel en Hanneke zich een beetje Geer & Goor voelen…
•        Christel de broer van Edwin is…
•        Michel vroeg of het snowboard goed skiet…
•        Michel volgens Florian kaal haar heeft…
•        Huub zijn ski’s zo moeilijk aankrijgt omdat hij bindingsangst heeft…
•        Daniëlle een blauwe piste rood kan maken…
•        Jaïr tussen ’t snowboarden door speelkwartier nodig heeft…
•        De snowboarden géén koffie of zo gedronken hebben bij Brandstadl. Ze hebben de veiligheid van de trap naar de wc gecheckt!!! Dat gaat op snowboardschoenen veel beter dan op skischoenen…
•        Simone denkt dat alles achter de oren zit…
•        Jeroen vanavond in de roos slaapt…
•        Silvia wanten heeft waar ze geen koude handen van krijgt…
•        Danielle zonder een app de route uit kan stippelen…
 
 
  
 
 
 
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

 
Stichting Recreatie en sport bijz. doelgroepen.
OAD Reizen
?????????Oogenlust bloemen.
VOGG/KansPlus Uden-Veghel. VanMundo Sport
Tilburg Mode en Sport.
Mevr. Eggens
Gezondheid Centrum Uden
Theunissen Sportprijzen
Recreatie Centrum De Vrije Teugel
Skischule Brixen im Thale
Skiiwelt HutteLiftgezelschap Brixen
Provincie Noord-Brabant
Hotel Bechlwirt
Ski- en Snowboardclub De Schans
Udens College
Kaartje2Go
Peter de Kraaij, keurslager
Café Zaal De Stapperij
 

           
   
 
   
 
 
???????????kaartje2go????????????????????


Column count doesn't match value count at row 1