Mijn Account Mijn Winkelwagen Nieuwsbrief


spvtil
 
 

kansplus
 

Dagboek reisnummer 25

Voorblad www WSG2012Voorwoord:


Beste WSG leden en begeleiders, 

Inmiddels hebben we voor de 25-ste keer onze jaarlijkse wintersportreis georganiseerd en zoals een ieder weet zijn de kernwoorden van WSG Uden "plezier door middel van sport". Dit laatste is zeker herkenbaar voor die leden die dit jaar en de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest. Daarbij staat voorop dat alles tot in de puntjes georganiseerd dient te zijn. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren.

Ook dit jaar hebben we weer een fantastische reis gehad. Niet alleen, omdat het een jubileumreis was, maar ook omdat er ongelofelijk  veel sneeuw lag. We vertrokken vrijdag 06 januari omstreeks 21:00 uur uit Uden. Wim, onze chauffeur die voor de derde keer mee was bracht ons op de plaats van bestemming waar wij werden verwelkomend met koffie en gebak. De zon scheen volop en ondanks het koude weer was er eigenlijk te veel sneeuw.

Tijdens de dagelijkse sportactiviteiten deden alle sporters geweldig hun best, daarbij kon je zien dat de sporters mateloos genoten, maar niet alleen de sporters genoten van het geheel,  ook de begeleiding. Wat een geweldig team, niet alleen tijdens de dagactiviteiten, maar zeker ook in de verzorging.  Zonder hun zou er zeker geen sneeuwreis mogelijk zijn. Ik wil vanaf hier de begeleiding dan ook persoonlijk bedanken voor de voortreffelijke wijze waarop een ieder zich heeft ingespannen om deze sneeuwreis te maken tot iets waar we nog vele herinneringen aan zullen beleven.

Ook de avonden werden op een gezellige wijze ingevuld of het nu een wandelingetje was door het dorp of een arrenslee tocht met gezellig wat drinken tijdens de tussenstop, de sfeer was gewoon top.

Al deze fijne dingen zijn mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, hen wil ik dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze reis. Wij gaan over een paar weken nog eens lekker nagenieten van de geweldige momenten die we met zijn allen hebben meegemaakt tijdens de jaarlijkse video avond en daarna gaan we alweer nadenken over de volgende reis nr. 26

Voor nu wens ik namens het gehele bestuur al onze leden, oud-leden, hun familie en vrienden, maar ook onze sponsoren en alle mensen die onze werkgroep ondersteunen en een warm hart toedragen, nog een fijn winterseizoen en hopelijk een warme zomer.


Met vriendelijk groet,                                                                         

Michel Martijnse
Voorzitter WSG uden

WSG20

Wat een jubileum reis...  geweldig !!!Wij, Puck en Kock hebben van deze reis enorm genoten, wij waren voor de 25e maal in het heerlijke Brixen en Kirchberg, een hele belevenis hoor.

Het weer was de eerste dagen niet iets om buiten te gaan zitten, maar skiën en langlaufen ging prima, er lag meer dan voldoende sneeuw en er kwam elke nacht en soms overdag telkens een beetje bij. Maar dinsdagmiddag begon het op te klaren en op woensdag kon je heerlijk in de zon zitten, en dat deed ik ook.

Ook donderdag,  de wedstrijd dag,  was een zonnige dag  en dus was de wedstrijd voor de skiërs en ook voor de langlaufers een groot feest, met veel publiek en natuurlijk  onze vrienden van de Gamerse brandweer. Zij waren de uitdaging aangegaan om ook een wedstrijd te skiën, maar de W.S.G. was beter hoor.

De arrenslede tocht, op dinsdagavond, was een hele belevenis en zeker voor Bart en Rienie,

Zij moesten in de pauze de paarden stallen en dat was schrikken. !! ha,ha

Donderdag na de prijsuitreiking en de lunch werd er nog een uurtje gesport en daarna met de gondel naar beneden voor een geweldige DISCO middag in de PARALAPUP. Hier gingen de voetjes van de vloer en werd er op zijn best gehost.

Wij keken ernaar en genoten er van, zoals ik de hele week al genoten heb van het plezier van de groep. Puck had elke dag lekker met de groep mee gedaan en vrijdag middag bleef zij gezellig bij mij en dronken we een lekker drankje ter afsluiting.

Wij zullen deze week niet snel vergeten en ik moet de begeleiding een grote pluim geven voor de manier waar op alles geregeld was, de geweldige verzorging en de team geest waardoor er heerlijke stemming was, voor Puck en mij was het echt  "Een groot feest".

En hopelijk zijn we er de volgende reis weer bij.

 

Groetjes

Kock en Puck

WSG11

 

 


"De teksten zijn overgenomen zoals door de deelnemers geschreven, tenzij anders vermeld"

 

 

Zaterdag 7 januari 2012 Welkom

Mooie kamers, gezellig gehand, goed ge eten vmorgen gewandelen gemaakten sneewen gevechten balen gewelig gehad, goed gedaan avond.Mogens op ontbijt 8 uur.

Van Gisela, groetjes Sylvia


WSG6 

Zaterdag 7 januari 2012Geheel  tegen de verwachting in hadden we een hele snelle reis. De eerste sneeuw kwamen we pas tegen voorbij Munchen en dat was niet volgens de weersverwachting. We waren dan ook een uur te vroeg op ons ontbijtadres. Gelukkig waren ze daar wel wakker, maar ja..... geen eitje dus! Zo rond tien uur kwamen we aan bij ons hotel. We werden opgewacht door Ron, Christel en Edwin die al eerder naar Kirchberg gereisd waren. De koffie met apfelstrudel stond al voor ons klaar. Daarna gingen we naar buiten om groepsfoto's te maken. Het ziet er hier namelijk prachtig uit want er ligt een enorm pak sneeuw.

Natuurlijk liep dat uit in een sneeuwballengevecht. We maakten een wandeling door het dorp, naar de kerk, daar konden we helaas niet naar binnen want er was een kerkdienst bezig. Terug in het hotel stond er een heerlijke lunch klaar  van goulash soep met broodjes en daarna mochten we de kamers betrekken. De middag vloog voorbij, kaarten kopen, middagdutje doen, kopje koffie (en nog een omdat de eerste over iedereen en over de vloer ging) Na een lekker diner liggen de meeste deelnemers nu lekker vroeg in bed. Morgen gaat het skiën en langlaufen beginnen!!

Lilyan

 

WSG8

 

 

Maandag 9 januari 2012 Ik ben voor het eerst hier in Kirchberg. Ik vind een mooie dorp. Ik vond lekker skieën in Brixen voor het eerst. Het eten is hier lekker. Ik sliep bij Florian en Ron op de kamer.

Groetjes van Tom

 

WSG12

 

 

Zondag 8 januari 2012 De belevenissen van de eerste dag van Lynn, Thijs, GIsela, Michel Rams, Bart, Puck, Mia en Francis

De eerste ski dag vandaag, het sneeuwde al toen wij aankwamen en vannacht is er nog een flink pak bij gevallen. Dus volop sneeuw. Het groepje waar ik vandaag mee op stap ging bestond uit Bart voorop, dan Lynn, Thijs, Gisela, Sylvia en Michel Rams en ik, Puck, als laatste vrouw. Vanmorgen als eerste in het kleine liftje. Daarna de bubble en hoewel het zwaar skiën was was met al die bergen sneeuw ging het best goed. Er viel er af en toe wel een maar dat was alleen maar lachen.  Na de lunch zonder Sylvia gingen we weer de piste op. We kregen gezelschap van Mia en haar zus Francis. Francis was een paar jaar geleden gevallen en had daarbij een paar pezen afgescheurd en had nu toch wel een beetje schrik. Maar het ging goed met allemaal. Zullen we naar de andere lift gaan en dan de zinsberg op gaan en terug skiën naar Brixen? Nou prima hoor zei ik, dus wij naar de jochlift. Maar halverwege bleven mijn skiërs ineens staan en riepen ze: Puck, wij zien Bart niet meer! Gauw naar hen toe geskied en ja hoor daar stond Bart tot zijn middel in de sneeuw en hij as zijn ski kwijt. Bart graven en na heel lang zoeken had hij zijn ski gevonden. Wij verder en af en toe viel er wel iemand in de groep maar geen gezeur. Gisela zei; Maar ik ben nog niet gevallen! Nou zei ik: Zeg het maar niet te hard want dan gebeurt het juist. Aangekomen bij de lift bleek dat er een stroomstoring was en de lift was gesloten. Ho zei Bart, en nou? Er zat niets anders op dan naar het dal te gaan skiën  (de terugweg was veel te zwaar) De nieding op! Kunnen we dat? Ja, dat kunnen jullie we doen rustig aan al doen we er de hele middag over. Het eerste stuk ging goed. En als het te steil werd oefenden we op roetsjen. Mar halverwege begonnen de valpartijen. Iedereen ging wel een keer onderuit.Zelf ben ik twee keer via de buik naar beneden gegleden en anderen vielenook regelmatig onderuit. Via buik, billen en andere glijpartijen kwamen we steeds lager maar toen viel Gisela weer en bleef even rustig liggen. Miep hielp haar overeind maar ze was erg geschrokken en wij kregen er geen beweging meer in. Maar hoe dan ook, we moesten verder. Ik ben met de anderen van de groep naar onder gegaan en Bart bleef bij Gisela. Het laatste stuk is ze op haar billen naar beneden gegleden. Wij waren natuurlijk veel te laat bij de groep, die waren dan ook erg ongerust. Maar alles kwam goed. Wij waren kletsnat van de sneeuw en het sneeuwt nog steeds nu ik dit schrijf, Maar het was een prachtdag

 

Ondanks alles hebben we veel plezier gehad. 

Puck

WSG18


Maandag 9 januari 2012 (vrije vertaling naar aanleiding van het stuk dat Gonnie geschreven heeft)

Wij zijn met de bus met de skiers naar Aschau gegaan. Daar zijn de langlaufers uitgestapt en ging de bus weer weg met de skiers. Wij hebben ze uitgezwaaid en gingen op zoek naar de loipe. Aad en Lilyan hebben eerst een spoor gemaakt en toe zijn wij gaan langlaufen. Tussen de middag hebben we lekker gegeten in het restaurant. Daarna zijn we de grote ronde gaan maken, Dat was best vermoeiend met al die verse sneeuw. Toen we terug waren kwam de bus ons weer halen. Wim zette ons vast af bij het hotel. Eigenlijk wilde we een grapje uithalen met de skiers doordat Wim zou zeggen dat hij ons vergeten was,  maar dat lukte niet helemaal Toen was het avond.

Gonnie

 

WSG16

Maandag 9 januari 2012Nog meer sneeuw! Er valt zo veel dat de wegen niet schoon te houden zijn. Hele vrachtwagenladingen sneeuw worden afgevoerd. Manshoge pistebordjes komen nu maar tot je knieën. Prachtig dus. Er ligt veel losse sneeuw op de pistes dus voor sommige van ons is dat technisch zwaar. Dat is ook een goede ervaring. Een voordeeltje is dat je dan altijd zacht valt. Er wordt voor de komende dagen wat meer zon verwacht dus dat zal wel weer mooie "kodakmomentjes" opleveren. Het hotel is weer perfect, goede sfeer en prima eten.

Zoals de Duitsers zouden zeggen: SUPER!

Groetjes; Bart

 

WSG19

 

 

Maandagavond 9 januari 2012 Moe, spierpijn, maar heel voldaan doe ik een poging om op te schrijven hoe ik het ervaar van vrijdag tot nu toe. Een geweldige sfeer vanaf het begin. Een hele prettige groep, zowel alle deelnemers, begeleiders enz. Ik voel me er heel erg welkom en thuis bij. Mijn eerste dag op de latten was er een van angst en onzekerheid. Zondagmiddag was het heel spannend in een groepje waar ik me met Mia bij aansloot en de lift die uitviel en Bart zei: "dat kun je wel". Ik was helemaal uitgeput, maar niets gebroken. Vandaag was een heerlijke en leerzame dag met tips van Inge, Joyce en Rienie.  Thijs heeft me al twee dagen gevolgd en geholpen, wat een schatje is dat. Mijn complimenten voor de hele organisatie en de inzet van alle begeleiders. Wat heb ik het naar mijn zin met jullie allemaal!

Francis

WSG22


Dinsdag 10 januari 2012Dinsdag wat 't met de huifkar togt meei gewest omtat het 25 jaar bestat. Het was beergezellig met ze allen de paareb ztonen al klaar maar een zleei nog niet. Bart en Anere van duin (grapje) mogen de paaren van stal halen maar ze haden nog nooi een paard vast gehawen ze poepen bijna in hun broek? Zijn we nog in een kavee gewest was liker druik en weer naar huis toe lekker slaapen.

Groedje Daniëlle en Simone

 

WSG24


Woensdag 11 januari 2012 Vandaag gingen we langlaufen naar Reith. Eerst moesten we ver lopen naar de loipe. Het was een mooie loipe door mooie natuur en we liepen naast een waterval. Toen moesten we onder een tunneltje door en ik wilde dat proberen zonder mijn latten uit te doen. Het tunneltje ging goed maar daarna kwam er ook nog een bruggetje en dat liep een beetje naar beneden, toe ging ik een klein beetje te hard en kwam ik pardoes in de diepe sneeuw terecht. Gelukkig viel ik niet hard want de sneeuw was lekker zacht. Het was weer een leuke dag!

Herman

WSG25

 


Donderdag 12 januari 2012


Het was wel spanent hooren wie der wint met skieën. Jurger eerste en in 9ste plaats. Wel goed voor de eerste keer. Het was een mooi vakansie.

Groetjes,

Davy

WSG26

 

Donderdag 12 januari 2012


Het was vandaag mooi weer en vandaag was de wedstrijd. We waren met 9 meisjes. Wedstrijd skiën van de meisjes was ik 2e geworden. 1e plaats was Simone en Silvia was 3e geworden. We gingen met de brandweer naar de kroeg, apreski wezen drinken en toen gingen we weer naar het hotel in Kirchberg terug en douchen en eten morgen is weer de laatste dag skiën  en zaterdag weer naar huis.

Groetjes van Jody

 

WSG23

Donderdag 12 januari 2012


We waren om kwart over zeven op en hebben om 8:00 uur ontbijten met ze allen in de bus naar Brixen im tale was mooi weer buiten heel veel sneeuw, Samen in de groep is het leuk. Zijn vroeg gestopt om in de disco met ze alle te drink dan terug na het hotel.

Groetjes van Claire

 

                                                                    

WSG30

                                                  

 

Donderdag 12 januari 2012


Wij zijn vandaag naar Brixen im Thale geweest om de ski+langlauf wedstrijd. Jeroen is 3e geworden en de disco was erg leuk en we genieten van de laatste twee dagen in Kirchberg en Zaterdag weer terug naar Nederland. De leiding van de WSG erg bedankt.

Groetjes van Jeroen van Doorn

 

WSG27


Donderdag 12 januari 2012


Vandaag 1 na laatste dag van deze bijzondere week. Ik heb genoten. Vandaag gingen we na de disco en daar vroeg ik Ron of ik hem kon leren dansen omdat hij mij heeft geleerd hoe de basistechniek op de lange latten werkt, maar hij wilde beslist niet op de dansvloer. Wat schetste mijn verbazing om Ron met Lilian de eerste dans te zien openen. Het werd een groot feest waar iedereen met elkaar genoten heeft.

Francis

                                            

 

                                   WSG28


Vrijdag 13 januari 2012


Weer slecht weer. We begonnen met sneeuw en een hoop wind. Vanmorgen zijn we naar Brandstadl geskied. Dan gegeten, friet met vissticks. Daarna weer naar Brandstadl en toen als bezemwagen gefungeerd. Via de Tanzer helemaal naar beneden. Onderweg kwamen we de rest tegen. We lagen helemaal in een deuk. Zeker toen we Jan tegenkwamen. Toen we met de skibus bij de gondel kwamen hebben we alles ingepakt en opgeruimd. Na het eten hebben we de koffers in de bus gezet. Nu maken we ons op voor de reis van morgen. Terug naar Nederland.

Groetjes van Jurgen (geschreven door Joyce)

 

 

WSG31

 

 

Vrijdag 13 januari 2012Vandaag alweer de laatste dag geskiet. De week is veel te snel voorbij. Ik sliep met Gonnie en Lilyan op de kamer. Ik vond het skiën echt heel erg leuk omdat ik op een paar pistes ben geweest waar ik nog nooit was geweest. Vandaag hebben we de slang geskiet en de areslee tocht was erg leuk en mooi. De disco vond ik ook echt heel gezellig en we hebben echt heel veel sneeuw. Het eten was ook echt heel erg lekker. We hebben ook iedere ochent een heerlijk ondbijt. Volgend jaar ga ik zeker weer mee.

Groetjes: Lynn

 

WSG33

 

 

Vrijdag 13 januari 2012


Vandaag een paar keer gevallen. Het was wel een leuke, goede dag. Vanmiddag heb ik een hele lange afdaling waarbij ik een paar keer viel. Op een gegeven moment skiede ik achter Rienie (met de stokken vast) en vielen we samen. Rienie boven op mij. Halverwege de Tanzer zat mijn knie gedraaid en scheurde ik uit mijn broek. Michel en Inge hebben hem aan elkaar geplakt met tape, Het laatste stuk ging ik routchend naar beneden. Gelukkig is er verder niets gebeurd en is alleen mijn broek kapot. Verder was het een geweldige week en heb ik veel geleerd.

Groetjes; Jan (geschreven door Joyce)

WSG34

 

 

Zaterdag 14 januari 2012


De 25ste reis zit er weer op en het is weer tijd om achterom te kijken.

Om 9 uur zijn we met de bus vertrokken bij ski-en snowboard club de schans  naar  het mooie Kirchberg in Oostenrijk, om ongeveer 10 uur kwamen we aan in ons mooie hotel dat we al enkele jaren onveilig maken. Zoals altijd is de zaterdag de dag om niet teveel te doen na een vermoeiende reis. Nadat we welkom geheten zijn door het personeel kregen we koffie met appeltaart. Omdat de kamers nog niet klaar waren zijn we even gaan wandelen door het dorp daar konden we zien dat er gigantisch veel sneeuw lag.Na een sneeuwballen gevecht zijn we gaan eten. Heerlijke goulash soep hebben we gegeten , en daarna de koffers uit de bus gehaald en gaan rusten.

Op zondag de eerste ski-dag hadden we gelijk al zware omstandigheden omdat er die nacht weer sneeuw gevallen was, maar daar sloegen we ons goed doorheen. Ook dag 2 was ook een zware dag  met zeer veel losse sneeuw.

Dag 3 was een dag waar we met veel mist te maken hadden, maar ook daar zijn we goed doorheen gekomen.

De arresleetocht  was ook heel leuk. Al voor we vertrokken moesten Bart en ik een paard uit de stal halen, we hebben allebei angst voor dat paard maar laten stoer als we zijn niets aan de andere merken. Gelukkig ging alles goed dus een beetje paniek voor niets , na een prachtige tocht door de bossen van Westendorf zijn we wat gaan drinken en weer terug naar het hotel.

Zoals ieder jaar op donderdag de wedstrijd eerst van de skiers en daarna die van de langlaufers met daar tussen nog een ski wedstrijd van de brandweer van Gameren onze harde supporters kern.

De winnaars Jurgen en Simone bij het skiën en Gonny bij het langlaufen gefeliciteerd met jullie overwinning.

Na de wedstrijden zijn we in de middag met alle deelnemers naar papalapub gegaan voor een mooie apres-ski feest , en dat is het gewordeneentje om nooit te vergeten.

Die avond hadden we in het hotel nog een verassing , een heerlijk boeren buffet waar je net zo veel kon eten als je op kon. De laatste dag was er voor sommige van ons een dag om nooit te vergeten , met alle deelnemers de thanzer afdaling maken dat was het plan. Jan heeft zich letterlijk zich uit de naad geskied ook al de andere deelnemers deden verschrikkelijk hun best.Op de terugreis was iedereen vermoeid van deze prachtige 25ste reis.Ik wil alle sponsoren bedanken , want zonder hen is dit mooie werk niet mogelijk.

Verder dank aan alle collega begeleiders voor hun tomeloze inzet die ze al jaren tonen met heel veel plezier.

Op naar reis 26

Rienie

WSG36

Wist je dat................................. • Bart een opblaaspop heeft gekregen voor zijn verjaardag volgens Florian en Tom i.p.v. een Iron Maiden mok?
 • Jan dacht dat hij ging waterskien?, Zijn schoenen waren 5 maten te groot
 • Bart de broer van Michel is? (in werkelijkheid is Michel de oom van Bart)
 • Ze hier in de sneeuw maïs kneuzen (ze zijn sneeuw aan het ruimen)
 • Rienie in de lift een kindje heeft gekregen? Waardoor Maaike uit de lift viel?
 • Herman weer water in zijn ogen had?
 • Tom wereldberoemd is omdat de man achter de kassa zijn naam kende?
 • Er ski-pully"s op de pistes rijden?
 • Er aan Kock gevraagd werd of hij ook kok was en hij antwoordde; "Nee, ik ben Kock"?
 • Marc zo graag een prijs (beker) wilde dat hij de beker van Henk (3e prijs)in zijn koffer stopte?
 • Kock bij binnenkomst in het hotel meteen de grond kuste?
 • Aad heel goed kan elastieken met Huub?
 • Thijs zijn turbo ondergoed aanheeft i.p.v. thermosondergoed?
 • Maaike haar moeder en haar tante nachtgravers vindt omdat ze lekker lang op blijven?
 • We heerlijk forel hebben gegeten en sommigen er heel lang van genoten hebben door het uitpluizen van de graatjes?
 • Jan na het vallen uit zijn broek scheurde en deze aan elkaar geplakt werd met tape uit het eerste-hulp-tasje
 • Dat er best een foto van de broek van Jan gemaakt mag worden omdat hij hem toch niet meer aan had?
 • Michel zijn ski's alleen maar naar boven kunnen lopen en achteruit naar beneden kunnen glijden?
 • Roberto het geweldig vindt om te zeggen: "Jonge, Jonge, Jonge........."

WSG37

 

 

 

Uitslagen van de wedstrijden op donderdag 12 januari


    
WSG38 

WSG41

 

 


Onze dank gaat uit naar onze sponsorsStichting Recreatie en sport bijz. doelgroepenWSGsponsors

OAD Reizen

Verbossen Assurantiën

Heaven Group BV

Oogenlust bloemen

VOGG/KansPlus Uden-Veghel

Van Tilburg Mode en Sport

Mevr. Eggens

Gezondheid Centrum Uden

Theunissen Sportprijzen

Stamhuis Groep BV

Hein Heun sloopwerken BV

Recreatie Centrum “De Vrije Teugel “

Skischule Brixen Im Thale

SkiWelt Hutte

Collecte Fonds Verstandelijk gehandicapten

Liftgezelschap Brixen

Hotel Bechlwirt

Udens College

Kaartje2Go

Ski & Snowboardclub De Schans

 

 

 

 
WSG40


Column count doesn't match value count at row 1