Mijn Account Mijn Winkelwagen Nieuwsbrief


spvtil
 
 

kansplus
 

Dagboek reisnummer 26

Voorwoord:


Beste WSG Leden en begeleiders,  

Inmiddels hebben we voor de 26-ste keer onze jaarlijkse wintersportreis georganiseerd en zoals een ieder weet zijn de kernwoorden van WSG Uden “plezier door middel van sport”. Dit laatste is zeker herkenbaar voor die leden die dit jaar en de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest. Daarbij staat voorop dat alles tot in de puntjes georganiseerd dient te zijn. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren.
 
Ook dit jaar hebben we weer een fantastische reis gehad. Niet alleen omdat het een terugkerend feest is, maar ook omdat er ongelofelijk  gezellig is. We vertrokken vrijdag 04 januari omstreeks 21:00 uur uit Uden. Wim, onze chauffeur die voor de vierde keer mee was bracht ons op de plaats van bestemming waar wij werden verwelkomend met koffie en gebak. Het was bewolkt en koud maar de sfeer was er niet minder op.
 
Tijdens de dagelijkse sportactiviteiten deden de skiërs en langlaufers geweldig hun best. Daarbij was het voor de langlaufer de laatste mogelijkheid om zich top voor te bereiden op de World winter Games 2013 te PyeongChang in Zuid-Korea. Je kon zien dat de sporters mateloos genoten, maar niet alleen de sporters genoten van het geheel, ook de begeleiding, wat een geweldig team, niet alleen tijdens de dagactiviteiten, maar zeker ook in de verzorging. Zonder hun zou er zeker geen sneeuwreis mogelijk zijn. Ik wil vanaf hier de begeleiding dan ook persoonlijk bedanken voor de voortreffelijke wijze waarop een ieder zich heeft ingespannen om deze sneeuwreis te maken tot iets waar we nog vele herinneringen aan zullen beleven.
 
Ook de avonden werden op een gezellige wijze ingevuld of het nu een wandelingetje was door het dorp of een arrenslee tocht met gezellig wat drinken tijdens de tussenstop, de sfeer was gewoon top.
 
Al deze fijne dingen zijn mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, hen wil ik dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze reis. Wij gaan na het Special Olympics evenement nog eens lekker nagenieten van de geweldige momenten die we met zijn allen hebben meegemaakt tijdens de video avond en daarna gaan we alweer nadenken over de volgende reis nr. 27
 
Voor nu wens ik namens het gehele bestuur al onze leden, oud-leden, hun familie en vrienden, maar ook onze sponsoren en alle mensen die onze werkgroep ondersteunen en een warm hart toedragen, nog een fijn winterseizoen en hopelijk een warme zomer.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Michel Martijnse
Voorzitter WSG Uden
                                                                                                  
 
 “Teksten zijn overgenomen zoals door de deelnemers geschreven, tenzij anders vermeld"


Zaterdag 05 januari 2013

 
Vrijdagavond vertrokken we uit Uden met dolle leiding. Zaterdagmorgen om 6:00 uur eenvoudige ontbijtje en rond koffietijd waren we bij hotel Bechlwirt te Kirchberg naar de koffie en thee met de gebak met slagroom . Na de lunch werd Michel Maas knettergek en ’s middags kaarten en postzegels kopen en dan schrijven. ’s Avonds diner op.
 
Geschreven door Pim

 
 
 
 
 
   

Zaterdag 05 januari 2013

 
Welkom in Oostenrijk. Weklen (=winkelen) in kaart struren en wanlen, rond loopen, veel plezier maken. Kerk loopen, twee rond loop leeker eten.
 
Van groetjes,
 
Gisela en Silvia. 
                                                              
    

Zondag 06 januari 2013

 
Vandaag was onze eerste dag op de ski’s. Na een lange, vermoeiende reis en een goede nachtrust was iedereen er klaar voor. Eerst hebben we de langlaufers naar Aschau gebracht. De sneeuwcondities waren nog niet zo goed dat ze vanuit Kirchberg zelf konden starten. Daarna zijn we met de bus naar Brixen gereden, hebben de ski’s uit de bus gehaald en zijn naar boven gegaan. Eenmaal boven worden er nog een paar ski’s goed afgesteld. De groepen worden bekend gemaakt en we gaan. Eindelijk skiën. Eerst maar even de Poldanger om weer te wennen. Ook boven zijn de sneeuwcondities niet echt goed. Ja, er ligt genoeg sneeuw maar het is heel zwaar, losse papperige sneeuw. Om 1 uur is het lunchtijd. Frietjes met een worstje en natuurlijk skiwasser. Heerlijk. Daarna gaan we weer verder. Maar omdat het zwaar skiet, stoppen we om 15:15 uur. Nog snel iets drinken en dan met de gondel naar beneden. Met de bus terug naar het hotel. Net lekker gedoucht en nu lekker eten.
 
Joyce

 
   

Zondag 06 januari 2013

 
Er was iets grappigs gebeurd. Ik was bezig met langlaufen en we kregen en afdaling. Lilyan deed het voor en toen Pim en Gonnie en toen ik een keer daar tussen kwam het grappigste. Dan kwam Aad aan, Aad zei dat kan ik wel. Hij ging de afdaling af hij ging niet met de bocht mee. Hij ging een stukje rechtdoor. Aad dan toen gebeurde het. Hij wou stoppen tot hij voor over kiepde. Iedereen moest lachen. Ze Lilyan dus had een foto gemaakt van de actie. Het was en mooie en grappige foto. Het was een grot fiasco vandaag. Maar ik was een keer gevallen met remmen in het beginn en Huub was 2 keer op dezelfde plek gevallen en stok kapot ook nog. We gingen over een slootje heen. Dave stapte erop maar hij bleef vast zitten met een lad. Hij viel achterover en schilde niet veel of hij viel met zijn kont in het water.
Er moesten ook en paar lachen.
De dag was leuk en lekker mistig. Het was en rare dat voell lachen, gieren en brullen. Het was leuk het langlaufen.
 
Groetjes Nikki


Zondag 06 januari 2013

 
Vandaag hebben we onze eerste ontbijt gehad in ons hotel. Het was een onbijt bufet. Het onbijt was echt heerlijk. Heerlijke broodjes en natuurlijk ook lekkere yort. Toen zijn we met de bus eerste de langlaufers gaan weg brengen. Vervolgens zijn wij na de gondel gegaan. Toen we bij de gondel aan kwamen kregen we de skie’s en de stokken. Toen iedereen zijn skie’s en stokken had, gingen we met de gondel naar boven om vervolgens heerlijk te skieen. Er was genoeg sneeuw alleen was het wel zwaar skien omdat de sneeuw heel los was en er heel veel hoopjes sneeuw lagen. Toen we naar de bubbel gingen en de stoeltjes lift in gingen begon het heel hard te waaien en toen we boven aan kwamen waaide we echt bijna weg. Het sneeuw vloog alle kanten heen. Het was echt super fijn om weer in Oostenrijk te mogen en kunnen skieen. Toen kwamen we skie boelies tegen. Die heel hard over de piste. Hij zijn moten alleen dan skies er onder. Het is echt super gezellig en fijn in Oostenrijk. We gaan nog en hele fijne week krijgen met heel veel lol en natuurlijk de mooie en leuke wedstrijd. En met de leuke en mooie prijzen.
 
Groetjes Lynn.
 
 
   
 
  

Maandag 07 januari 2013

 
Wij zijn weer lalaven mar sus aw mij zij arup gudan mar dan zijn wij zij wijn rond voor ons schet wezen on toen zijn we luzen naar de luzen zijn wij een groet ronde maak dat was leul maar ik ge een at daar gu maar ik voon een mijn en maar at ent zijn moek mee hen ik ga zelut en gu de doet uit en fiel maar had het gudaan en linden dat von tu luek wek bat maar gew naar durveluh en wil de korser.
Groetjes gonnie
 
“Wij zijn vandaag weer met de bus naar Aschau gegaan om te langlaufen. Eerst hebben we de warming up gedaan en toen hebben we een spelletje gedaan met een soort bal en hebben we allerlei oefeningen gedaan op de kleine ronde. Daarna zijn we gaan lunchen en na de lunch zijn we de grote ronde wezen doen.  Daar zat een grote afdaling in en die wilde ik alleen doen. Aad vroeg of ik dat met hem wilde doen, maar ik ging alleen! En ik viel plat om mijn neus in de sneeuw. En Lilyan zei: Perfect Gonnie, je hebt het in ieder geval gedaan. Toen hebben we de ronde afgemaakt.
Groetjes Gonnie”

   

Maandag 07 januari 2013

 
Vanmorgen extra vroeg opgestaan om lekkere eitjes te koken. Gisteren was ’t niet zo’n succes (de mannen hadden ze “gekookt”). Alles onder de eierdooiers/eigeel, omdat ze nog zo zacht waren. Het is lang geleden dat ik zoveel complimenten kreeg voor eieren koken (een jaar om precies te zijn) haha!!! (Het geheim; vanaf ongeveer 1000 meter elke 100 meter hoger 1 minuut langer koken i.v.m. de luchtdruk). Daarna met zijn allen gezongen voor onze jarige job Bart. Bart is vandaag 32 geworden. Zijn plek was mooi versierd met slingers. Een gezellige boel dus weer met goed gekookte eitjes!!!
 
Groetjes
Inge
 
                                                                 
 
 


Dinsdag 08 januari 2013

 
Wij zijn vandaag iets later met de bus meegeaan dat was wel fijn. En toen we boven waren zijn we in groepen. Ons groep zat bij Ron en In…  en we ging een mooi tocht maaken. De to… was mooi met de sneeuw en het was fijn ski met Ron en we hebben veel gelacht.. Bij de lift waar ze aan het schepen en toen zij Inge. Daar kom jij aan S twee keer en toen dat komt door 3 keer goud winen en een uitzicht op 50m punt en het was een fijne dag met 5jes geski hebben en mooi blauw lucht.
 
Danielle en Simone
 

 

Donderdag 10 januari 2013
 

Vanmorgen om kwart over 7 opstaan om 8 uur zijn we gaan ontbijden en om half 9. Om kwart over 9 gingen we onze skischoenen aantrekken en dan in de bus naar Brixen im Thale en dan de gondel in en daar onze skilatten en stokken pakken en dan in de rij staan voor de skilift en dan kregen we de nummer voor de wedstrijd en dan met de pannestoellift naar boven en dan naar beneden en weer met de pannestoellift weer naar boven en dan naar de plek van de wedstrijd. Ik was nummer 5 en dan als we klaar waren gingen we naar de wedstrijd van de langlaufers toe. Toen die klaar waren gingen we eten. Na het eten was de prijsuitrijking. Ik was derde geworden, Danielle was tweede en Silvia was eerste. Toen de prijsuitrijking klaar was gingen we de skies opruimen en toen naar beneden  en skischoen uitgetrokken en onze schoenen aan en toen naar de kroeg wezen drinken en dansen tot half 5 en dan weer naar de bus terug naar het hotel.
 
Groetjes van Jody
 
 
                                                                                             
   

Donderdag 10 januari 2013

 
We zijn nu al 5 dagen hier en het is hartstikke leuk. Zondag, maandag en dinsdag zijn we in Aschau wezen langlaufen. Daar is de sneeuw het fijnst nu. In de ochtend doen we dan eerst de warming up en een (bal)spel en dan gaan we allerlei oefeningen doen op de kleine ronde. Na de lunch gaan we dan de grote ronde doen.  Dat is elke dag weer een avontuur! Soms moeten we over een slootje of we maken een voor een een fikse duik in de diepe sneeuw. Maar het is altijd lachen! Woensdag zijn we vanaf Westendorf naar Auernhof gegaan. Het was een beetje eng, omdat de loipe heel ijzig was en in het bos moesten we soms door de modder. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en ook al viel er wel eens iemand, we bleven lachen.
Vandaag deden we boven bij Hoog Brixen de wedstrijd. Eerst keken we natuurlijk naar de wedstrijd van de skiers. Bij onze wedstrijd kwamen er ook veel skiers kijken en Anton (van de brandweer) deed ook mee met ons. De wedstrijd ging over bijna 1 kilometers. Bij de dames heeft Nikki gewonnen en bij de heren was Pim de eerste. ’s Middags zijn we nog lekker wezen dansen in de Papalapub en kwamen er nog twee (bad)gasten langs. Het was heel gezellig.
Ook de avonden hier zijn superleuk!
 
Groetjes
Lilyan.
                                                  
  

Donderdag 10 januari 2013

In 2003 werd Brandweer Gameren landskampioen. We hadden steeds gezegd dat we als we landskampioen zouden worden we naar Oostenrijk zouden gaan om te skieen. Zo gebeurde dat voor het eerst in 2004. Zo zijn wij in Bechlwirt terecht gekomen en hebben we jullie ontmoet. Een groep vrijwilligers die andere mensen helpen. Ook wij zijn vrijwilligers en begrijpen jullie een beetje.
 
Gisteravond na het eten troffen we jullie buiten op het plein voor Bechlwirt. Een beetje polonaise met z’n allen gaf een gezellige sfeer. Hierna trokken wij naar binnen voor de “koffie”. Kort hierna werden de brandweer en ik in het bijzonder door Michel en Rienie uitgedaagd om vandaag mee te doen met de wedstrijd voor het langlaufen. Omdat we jullie een warm hart toedragen, nam ik die uitdaging aan. ’s Avonds werk ik nog in een snelle broek gehesen en zorgde José en Michel voor een fruitige ondersteuning.
Vandaag heb ik meegedaan en heb ik grote waardering gekregen voor jullie prestaties. Ik had weliswaar nog nooit op langlaufskies gestaan, maar het is zeker niet gemakkelijk.
 
Bedankt voor deze ervaring. Ik hoop dat jullie dit allemaal nog heel veel jaren zullen volhouden. Het is een plezier om jullie te zien.
 
Brandweer Gameren Anton van Ballegooijen.

 


Vrijdag 11 januari 2013

 
Het is bijna de laatste dag voor dat we naar nederland gaat. We willen iedereen bedanke voor de goeden steun ook de menssen wilen aploos geven voor het eten bediennen.
 
 
Geschreven door Thijs.

 
 
 
 

Vrijdag 11 januari 2013

 
Vrijdagavond, onze laatste avond. Het zit er weer op, jammer maar fijn geweest deze week.
Het was een week van verrassingen, verbazing, plezier, vriendschap, stress, uitdagingen, pubergedrag, je doel willen bereiken, enz, enz…. Voor mij is dit de tweede keer dat ik mee was. De eerste keer vond ik het heel leuk en had het erg naar mijn zin. Nu , deze week was de hernieuwde kennismaking met de groep jongeren en de leiding weer warm en Mia en ik volden ons erg welkom. Met sommige krijg je een speciale band en heb je een klik, sommige vertederen je, sommige zijn afwachtend en kijken de kat uit de boom. De jongeren hebben als ze op de latten staat ene groot uithoudingsvermogen en de leiding is altijd positief, opbeurend, ondersteunend, helpend, plagend en we hebben zelfs een aantal acteurs mee.
 
Mia en ik hebben heerlijk mee mogen skiën, ondanks het gezucht en gesteun, bedankt voor alle hulp en aanwijzingen.
We hebben ook weer nieuwe leuke en lieve mensen leren kennen.
 
Wij willen iedereen bedanken voor deze fijne week met iedereen.
 
Francis en Mia
 
                                                       
 

Wist u dat…………………………………. 

*       Dat Huub zijn jas ondersteboven aantrekt;
*       Ron inmiddels gepromoveerd is naar de heer Ron;
*       Dat de vrouwelijke chauffeur goed kan sturen;
*       Dat Marcel “hoefijzers” onder zijn skischoenen heeft laten zetten;
*       Dave niet moe was maar zijn spieren wel;
*       Aad heel goed kan remmen, ‘face down’. Hij was verbaasd dat diepe sneeuw zo goed kan remmen;
*       Dat Thijs zijn luikjes niet dicht kunne vallen, voordat hij zijn boek weg heeft gelegd;
*       Mark naar de “brandstapel (= Brandstadl)” is geweest;
*       Rianne met de pollepel naar boven is gegaan (Poldanger);
*       Ron eruit ziet als soepvlees;
*       Jordy vraagt waarom Michel blind is (hij bedoelde kaal);
*       Jan de baas is over zijn “skiplanken”;
*       Florian Rienie op gaat voeden, in plaats van voeren.
    
 
 

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: 

Stichting Recreatie en sport bijz. doelgroepen.
OAD Reizen
Verbossen Assurantiën.
Heven Group BV.
Oogenlust bloemen.
VOGG/KansPlus Uden-Veghel.
Van Tilburg Mode en Sport.
Mevr. Eggens.
Gezondheid Centrum Uden.
Theunissen Sportprijzen.
Stamhuis Groep BV.
Recreatie Centrum “De Vrije Teugel “
Skischule Brixen Im Thale.
SkiWelt Hutte.
Liftgezelschap Brixen.
Hotel Bechlwirt.
Ski& Snowboardclub De Schans.
Udens College
Kaartje2Go 
 
 
 
 
 
 
 

Column count doesn't match value count at row 1