Estland

Langlaufers WSG Uden scoren goed bij Europese Spelen in Estland


Op 1 en 2 maart 2023 vond in het Tehvandi stadion in Otepää in Estland de Europese Special Olympics Cross Country plaats. Special Olympics is een wereldwijde beweging in meer dan 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Aan deze spelen namen 4 deelnemers deel vanuit de WSG Uden. Deze atleten trainen wekelijks op de kunstbaan bij Ski- en snowboardvereniging De Schans in Uden. In een veld van 131 atleten uit 9 landen hebben zij zich goed staande weten te houden.

Op de estafette van 4 x 1000 m eindigden de Brabantse sporters op de vierde plaats, een knappe prestatie gezien het deelnemersveld dat voornamelijk afkomstig is uit landen waar de sneeuw meestal ruim voorhanden is.

Individueel behaalde Gonnie Dragt (Veghel) goud op de 1000m, Ingmar van de Steen (Oijen) zilver op de 1000m, Dave van de Louw (Uden) brons op de 10000m en Nikki Luts (Uden) brons op de 1000m. Voor de sporters was dit een unieke kans om zich te profileren op Europees niveau. Zowel sportief gezien als voor de persoonlijke ontwikkeling van de atleten. De atleten werden vanuit de WSG begeleid door hoofdcoach Aad Pietersen en coach Lilyan Maas.