In het nieuws

 • Op 25 november vond een interne wedstrijd plaats op de skibaan. Het werd een leuke dag met na de wedstrijd een gezellige barbecue. Het weer viel reuze mee.
  Dit waren de uitslagen:
  Langlaufen gemengd:
  1: Jeroen; 2:Ingmar; 3:Gisela; 4:Huub; 5: SYlvia
  Skiën heren:
  1: Kevin; 2: Hugo; 3: Marcel; 4: Thijs
  Skiën dames:
  1:Jody; 2: Lynn; 3: Simone; 4: Monique; 5: Claire
  6: Maaike; 7: Marga; 
  Snowboard:
  1: Danielle
  /fotoos1  

 • Langlaufers WSG Uden scoren goed bij Europese Spelen in Estland Voor een verslag zie /estland
 • De reis naar de sneeuw was dit jaar van 6 t/m 13 januari. Deze keer in een ander gebied, nl bij Lofer. We logeerder in een mooi hotel, voorfzien van zwembad. De sneeuwkwaliteit was niet optimaal, zeker niet voor de langlaufers. Zij zijn de tweede dag zelfs gaan wandelen, maar daarna werd het gelukkig beter. We hebben een goede week gehad in een prima sfeer. Helaas raakte Bianca geblesseerd door een ongelukkige samenloop bij het uitstappen van de stoeltjeslift, waarna het skien voor haar niet meer mogelijk was. Gelukkig hersteld ze goed van de blessure.
 • Omdat Dave al eens eerder heeft meegedaan aan de Special Olympics Winterspelen in Zuid Korea kreeg hij een extra lang interview in het het Brabants Dagblad: https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/medaille-op-special-olympics-geeft-trots-en-euforisch-gevoel-weet-dave-uit-ervaring-zeker-in-het-oranje~ae274bd8/
 • Op 21 april heeft DTV opnames gemaakt van de voorbereiding op deelname van zes atleten aan de Special Olympics Winterspelen in Kazan in januari 2022  https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/atleten-wsg-echt-dolgelukkig-met-deelname-special-olympics-super-leuk
 • Sporters wsg uden doen mee aan winterse special olympics in 2022 Brabants Dagblad 12 april 2021
 • G-skiteam WSG Uden neemt prijzen mee uit Zwitserland - Udens Weekblad - 3 februari 2020
 • Schijndels skitalent bij Special Olympics - mooiSchijndel.nl - 22 januari 2020
 • Door Langlaufvereniging Gouda is zaterdag 20 november met succes een Special Olympics Langlaufen voor mensen met een verstandelijke handicap georganiseerd. Het was een nationaal evenement. Rond 13 uur werd het evenement geopend met de aankomst van de vlam. Na het afleggen van de eed, ‘Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar!’, kon de wedstrijd beginnen. Allereerst werd een voorronde gehouden zodat de deelnemers, op basis van hun tijd, in groepen van gelijk niveau ingedeeld konden worden. De meest ervaren deelnemers legden een uitdagend parcours af van ca. 500 m, voor minder ervaren deelnemers was er een eenvoudiger parcours van ca. 150 m. Daarna volgde de finale, waarin dan echt om de medailles gestreden werd! Het was duidelijk dat alle deelnemers in de finale nog iets extra’s konden geven. De tijden waren van bijna iedereen nog weer sneller.