Special Olympics nationaal sneeuwsportevenement

Special Olympics bij De Schans uitgesteld!

Helaas moeten wij je informeren dat het Special Olympics nationaal sneeuwsportevenement van 15 maart 2020 niet doorgaat in verband met de Corona-uitbraak.

Ondanks dat er vanuit het RIVM of de lokale overheid op dit moment nog geen opdracht is gegeven om evenementen te annuleren. Hebben we besloten om in goed overleg met Special Olympics Nederland op basis van de onderstaande argumenten het evenement uit te stellen.

  • In Noord Brabant (ook in Uden) zijn meer besmettingen dan elders in het land en daardoor gelden strengere maatregelen (thuisblijven bij milde klachten) waardoor de aanwezigheid van vrijwilligers onzeker is. Hetzelfde geldt voor de atleten.
  • Wij verwachten dat het handhaven van de richtlijnen rondom sociale interactie tijdens het evenement moeilijk te handhaven zijn: 2 meter afstand, geen handen schudden, niet knuffelen of zoenen, etc.
  • Veel deelnemers zijn woonachtig in woongroepen. Wij willen geen mogelijke bron van besmetting vormen voor die woongroepen.
  • Wij zijn van mening dat er daarom geen sprake kan zijn van een Special Olympics evenement zoals deze hoort te zijn: sportief, gezellig en zonder gezondheidszorgen.

Wij zullen op zoek gaan naar een nieuwe datum voor de Nationaal sneeuwsportevenement. De verwachting is dat dit pas kan gaan plaatsvinden in wintersportseizoen 2020 - 2021.

Wij hopen op jullie begrip.

Met sportieve groet,

Bart Maas, voorzitter WSG Uden